Magnetiseren, Psychometrie, Fotolezen en Huiskamersessies.
Lees meer over Jolanda >>

Het Zesde Zintuig en Jolanda

Telepatisch talent getest in het Zesde Zintuig bij RTL 4

Het Zesde Zintuig Voor veel mensen is het heel herkenbaar: je denkt aan een persoon en op dat moment belt hij of zij net op. Is dit toeval, een sterk ontwikkelde intuïtie of nemen we onbewust meer waar? De in Nederland ontwikkelde internationale succesformule "Het Zesde Zintuig" gaat in op dit gegeven en test, aan de hand van een aantal opmerkelijke cases, zestien kandidaten die denken over paranormale gaven te beschikken. De door Beau van Erven Dorens gepresenteerde RTL 4-serie is vanaf donderdag 28 februari wekelijks te zien.

Presentator Beau van Erven Dorens twijfelde geen moment toen hij gevraagd werd voor "Het Zesde Zintuig": "In een programma als dit, wat gemakkelijk een beetje zweverig kan worden, is het juist goed om een kritische presentator te hebben die af en toe zijn wenkbrauwen optrekt. Er gaat bij "Het Zesde Zintuig" geen draaidag voorbij of we staan elkaar met kippenvel aan te kijken, met een blik van: hoe kan dit? Tegelijk moet ik soms onbedaarlijk lachen want de paranormale gaven van onze paragnosten kunnen soms flink uitschieten. Laten we wel zijn: we vinden onszelf zo slim en geëvolueerd, maar we staan als piepjonge diersoort nog met één been in de oersoep, wandelende testosteronfabrieken, met twee primaire aanvechtingen: neuken en doden. Als we echt een beetje behoorlijk geëvolueerd waren dan communiceerden we allang via de paranormale snelweg."

Na het screenen van honderden mensen met een vermeend paranormaal talent, zijn de beste zestien na een stevige beproeving geselecteerd om in acht afleveringen een spannende strijd met elkaar aan te gaan. Wie van hen is de beste "paranormaal begaafde" Nederlander van 2008?

Ze hebben in de serie dan al spraakmakende dingen laten zien op moordplekken, hebben verbazingwekkende daderomschrijvingen gegeven of brachten specifieke kenmerken van personen naar voren op een manier die op zijn minst bijzonder is. In de bloedstollende finale worden de twee resterende kandidaten wederom zwaar op de proef gesteld. Ze krijgen specifieke opdrachten voor hun kiezen die ze met hun bovenzintuiglijk skills moeten zien te volbrengen.

Het concept van de realityserie heeft onder meer in Engeland, Noorwegen, Israël, Amerika, Rusland, Oekraïne en natuurlijk Nederland veel kijkers weten te boeien.

Bekijk hier de 2 afleveringen en het intervieuw van Jolanda, klik op de foto's en het start vanzelf

1e aflevering